Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί οι γάτες λατρεύουν τα λειζερ;

Γάτες και λέιζερ
Οι γάτες τρελαίνονται να κυνηγούν τα λέιζερ ! Όμως , που οφείλεται αυτή τους οι αγαπη;

Πηγή:petsonly



Η γάτα από την φύση της είναι κυνηγός. Ένα ποντίκι που τρέχει ή μια ακτίνα λέιζερ ξυπνάει το ένστικτο του κυνηγού και η γάτα δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, από να το κυνηγήσει. Οι γάτες που μένουν συνέχεια στο σπίτι δεν έχουν πολλούς τρόπους να εκτονώσουν την ενέργεια τους. Οπότε αυτό το κυνηγητό είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για τη γάτα σας.


Το παιχνίδι με το λέιζερ μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας.

  1. 1.Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μέσα στην τρέλα τους μπορεί να χτυπήσουν το πρόσωπο τους σε έπιπλα. Δεν είναι λίγες οι γάτες που επισκέφτηκαν τον κτηνίατρο στην προσπάθεια τους να πιάσουν την κουκκίδα του λέιζερ στο πάτωμα.
  2. 2.Υπάρχουν περιπτώσεις που όταν η γάτα δεν κατάφερνε να πιάσει το λέιζερ λόγω του αυξημένου στρες αντιδρούσε επιθετικά και δάγκωνε. Επίσης μετά από καιρό οι γάτες άρχισαν να κυνηγούν οτιδήποτε έμοιαζε σαν φωτεινή κουκκίδα, όπως παραδείγματος χάρη ακτίνες του ήλιου που έμπαιναν από το παράθυρο. Ως αποτέλεσμα υπήρχαν ημέρες που αυτές οι γάτες δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν.

    Tip. Για να αποφύγετε τις παραπάνω ανεπιθύμητες συμπεριφορές θα πρέπει κάθε φορά που τελειώνετε το κυνηγητό να δίνετε στη γάτα κάποιο παιχνίδι, που το έχετε γεμίσει με τροφή, το οποίο θα είναι το υποτιθέμενο θήραμα που κυνηγούσε.


                                     

Γάτες και λέιζερ!
-Cat's net!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου