Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γάτα και διακοπές!

Μόνη ή όχι;
Ο καιρός έγινε καλύτερος και τα πρώτα ταξίδια άρχισαν ! Nα κλείσεις ξενοδοχείο,να πάρεις εισιτήρια για την πτήση,να μαζέψεις τα πράγματα... και να ανησυχείς για το τι θα κάνεις με την γάτα !Να την πάρεις μαζί σου ή να την αφήσεις μονη ;

Πηγή:iPop

Οι γάτες είναι γνωστές για την ανεξαρτησία τους. Γι αυτό και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείς να τις αφήσεις μόνες στο σπίτι για μερικές μέρες αρκεί να έχεις εξασφαλίσει νερό, τροφή και ένα δεύτερο δοχείο με άμμο για όσες μέρες θα λείπεις. Όχι, δεν μπορείς να λείψεις 20 μέρες σερί. Αλλά 3-4 μέρες μπορείς να την αφήσεις μόνη! Στην περίπτωση που η γάτα σου δεν έχει μάθει να τρώει ελεύθερα όποτε θέλει, δυσκολεύουν τα πράγματα. Και πάλι όμως, για 3-4 μέρες υπάρχει λύση, μπορείς να αγοράσεις μία αυτόματη ταΐστρα η οποία ελευθερώνει μερίδες φαγητού ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αν τα πλάνα σου για διακοπές ξεπερνούν τις 4 μέρες, και πάλι μπορείς να την αφήσεις μόνη στο σπίτι αρκεί να υπάρχει κάποιος συγγενής ή φίλος ο οποίος θα πηγαίνει ανά δύο μέρες να προσέχει το κατοικίδιο σου, να αλλάζει την άμμο, να ανανεώνει το νερό και την τροφή και να παίζει λίγο μαζί της.



Καλό θα ήταν όμως, πριν πάρεις τους δρόμους να έχεις δει πως αντιδρά η γάτα σου στην παρατεταμένη απουσία σου! Μπορεί να μείνει μόνη της; Κλαίει; Μήπως αισθάνεται τόσο στρες που σταματάει εντελώς να τρώει; Αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι πάρα πολύ σπάνιες, καλό είναι να τις έχεις αποκλείσει πριν αποφασίσουμε να την αφήσεις μόνη για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αν την αφήσεις σπίτι με παρακολούθηση καλό θα ήταν ο φίλος-συγγενής να είναι έμπιστος και να μπορεί να πηγαίνει στο σπίτι σου τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο μέρες. Έτσι, η εμπειρία θα είναι λιγότερο τραυματική εμπειρία για τον τετράποδο φίλο σου, επειδή θα παραμείνει στην δική του περιοχή.



Αν δεν υπάρχει κάποιος φίλος, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο φιλοζωικό σωματείο και να σου προτείνουν κάποιον εθελοντή! Καλό θα ήταν πρώτα να είσαι σίγουρος για το καλό όνομα και φήμη του σωματείου, να περάσεις από συνέντευξη τον άνθρωπο που θα μπαίνει στο σπίτι σου και να διαβάσεις προσεκτικά τις συστατικές επιστολές που πιθανόν θα σου δείξει.

Ώρα να φύγουμε,γατάκι!
-Cat's net!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου