Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικές συνταγές για γάτες!

Σπιτικές συνταγές για γάτες!

Τελείωσε το φαγητό της ψιψίνας μας και βαριόμαστε να πάμε να πάρουμε.Η γάτα μας, όμως,πεινάει πολύ.Δύο εύκολες συνταγές ειδικά για γάτες!

Νόστιμο ψάρι!

Υλικά:
½ κιλό φιλέτο γλώσσας ξεκοκαλισμένο.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό συν έξτρα ποσότητα για γαρνιτούρα.
¾ της κούπας βρασμένο καφέ ρύζι.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα. 
½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά μπύρας.

Εκτέλεση:    

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Βάζουμε το φιλέτο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το αφήνουμε να βράσει, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  • Αφού κρυώσει, βγάζουμε τη γλώσσα από το τηγάνι και την κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε τα υγρά που περίσσεψαν για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους της γλώσσας, το μαϊντανό και το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια απαλή κίτρινη κρέμα.
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. 
  • Έπειτα βάζουμε τη μαγιά μπύρας μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
  • Ρίχνουμε τη σος πάνω από το ψάρι, πασπαλίζουμε με έξτρα μαϊντανό και ψήνουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει και να πάρει μία χρυσοκαφέ απόχρωση. Αφού κρυώσει, η γατο - λιχουδιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Μους σολωμού!


Υλικά:
½ κιλό κόκκινο σολομό κονσέρβα στεγνό.
½ κούπα άπαχο γιαούρτι.
¼ της κούπας κατσικίσιο τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.
2 κουτάκια ζελατίνη.
1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το σολoμό, το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
  • Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ½ κούπα κρύου ζωμού από κοτόπουλο. Ζεστάνουμε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ρευστό.
  • Μετά προσθέτουμε το σολομό και τον εναπομείναντα ζωμό κοτόπουλου.
  • Ψεκάζουμε με μαγειρικό αντικολλητικό σπρέι τις 12 υποδοχές μιας φόρμας για μάφιν (ή 12 ξεχωριστά φορμάκια). Περιχύνουμε το μείγμα σε αυτές, καλύπτουμε με πλαστική  μεμβράνη φαγητού και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα για να σφίξει. Η μους σολομού είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε στη γατούλα μας!
Καλή όρεξη στους τετράποδους φίλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου