Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Γάτες με παράξενο τρίχωμα!

Γάτες με παράξενο τρίχωμα!
Κάποιες γάτες δεν είναι σαν όλες τις άλλες.Είναι διάσημες από το τρίχωμα τους!Γιατί;Δείτε παρακάτω...

  • H γάτα Χίτλερ:



  • Η μουστακαλού γάτα:



  • Η γάτα μέσα στην γάτα:



  • Η γάτα με την μαϊμού:



  • Η γάτα με το καπέλο:



  • Η γάτα που βάφτηκε πράσινη από μόνη της:








Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο δώρο μια.....γάτα!

Χριστουγεννιάτικο δώρο μια.....γάτα!

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και σίγουρα πήρατε τα δώρα για αυτούς που αγαπάτε.Και τα τυλίξατε να φανταστώ.Για δέιτε όμως,πώς να τυλίξετε μια ...γάτα!




Έχουμε:

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ρουχαλάκια για τις γάτες σας!

Ρουχαλάκια για τις γάτες σας!
Αν έχετε τρέλα να βλέπετε ή να ντύνεται σκύλους,τότε θα χαρείτε όταν σας πω ότι αυτή η τρέλα πέρασε και στις γάτες!Ο οίκος μόδας Βamboo United εκδίδει ημερολόγια με ρουχαλάκια για τις γάτες σας!Για να δούμε μερικά:





Και τα μοντέλα:


Υπέροχο για όσους λατρεύουν να ντύνουν τις γάτες τους!





Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Χειμώνας και γάτες

 Χειμώνας και γάτες

Ο χειμώνας ήρθε και τα πρώτα κρύα,ειδικά στις ορεινές περιοχές, έπιασαν.Οι γάτες έχουν μια γούνα να τις ζεσταίνουν μα και εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τις προστατέψουμε.Για να δούμε τι:

Πηγή:Adespoto.gr

1) ΤΡΟΦΗ
Οι γάτες αναζητούν τροφή κυρίως τα ξημερώματα και το πρωϊ και επειδή νυχτώνει νωρίς πλέον είναι καλύτερο να τους αφήνετε φαγητό το πρωϊ. 

Επίσης, τώρα που κάνει κρύο χρειάζονται λίγη περισσότερη τροφή γιατί χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να μένουν ζεστές. Αφήστε τους ξηρά τροφή (και όχι κονσέρβα που παγώνει) και φροντίστε τα μπωλάκια να ναι σε σημείο που δεν βρέχονται από τη βροχή.

2) ΝΕΡΟ
Βάλτε φρέσκο νεράκι (με ένα μπουκάλι νερό απ το σπίτι σας) κάθε μέρα. Για να μην παγώνει το νερό, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μπωλ ή βάλτε το μπωλ σε κάποιο υπόστεγο που δεν φυσάει πολύ ή έχει φώς απ τον ήλιο.

3) ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Τα γατάκια χρειάζονται ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν. Φτιάξτε τους ένα καταφύγιο είτε μόνοι σας είτε αγοράζοντας ένα μικρό σπιτάκι σκύλου. 

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε μόνοι σας σπιτάκι με μόνωση για τις γάτες που φροντίζετε

4) ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ
Το σπιτάκι για τις γατούλες δεν θα πρέπει να είναι κοντά σε αυτοκίνητα. Βρείτε ένα προφυλαγμένο χώρο είτε στην αυλή σας είτε σε κάποια δασώδη περιοχή/χωράφι που δεν θα ενοχλούν και δεν θα ενοχλούνται...

5) ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΣΙΑ
Η γούνα της γάτας δεν είναι αρκετή για να τις προφυλάξει από υποθερμία και κρυοπαγήματα. Βάλτε μέσα στο καταφύγιο τους  κουβέρτες, παλιές πετσέτες ή πουλόβερ και ό,τι θα τις κάνει να αισθανθούν ζεστά.

6) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΖΕΣΤΑΣΙΑ
Αν έχετε λέβητα στο σπίτι σας μπορείτε να ανοίξετε πορτούλα στην αποθήκη σας ώστε να βρουν εκεί καταφύγιο οι γατούλες.

7) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Οι γάτες βρίσκουν καταφύγιο μες στις μηχανές των αυτοκινήτων γι αυτό κορνάρετε ή χτυπήστε το καπώ πριν βάλετε μπροστά το όχημα, για να φύγουν τυχόν γατούλες.

8) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΑ
Τα αντιψυκτικά υγρά περιέχουν μία γλυκιά για τις γάτες ουσία που όμως μπορεί ακόμα και να τις σκοτώσει! Αν τρέχει πράσινο υγρόο από το αυτοκίνητο ή το κλιματιστικό σας καθαρίστε τα άμεσα!

9) ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙ
Αν στην περιοχή σας χιονίζει  μην χρησιμοποιείτε χημικά που λιώνουν το χιόνι, ούτε αλάτι. Ερεθίζουν τις πατούσες και το δέρμα σκύλων και γατών. Μπορείτε να βρείτε μη τοξικά προϊόντα στο εμπόριο.

10) ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΓΑΤΕΣ
Οι άρρωστες γάτες δεν μπορούν να επιβιώσουν έξω. Μεταφέρετε τυχόν άρρωστη γάτα σε κτηνιατρείο για να έχει φροντίδα και ζεστασιά.







Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Παιχνίδια για γάτες:Χαρτόκουτο

Παιχνίδια για γάτες:Χαρτόκουτο

Το απλό χαρτόκουτο μπορεί να αποδειχθεί από μόνο του το τέλειο δώρο σε μια γάτα!Δείτε όμως και την πιο διασκεδαστική εκδοχή του!
  1. Πάρτε ενα χαρτόκουτο αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει την γάτα σας και να έχει και λίγο ελεύθερο χώρο.
  2. Κόψτε την μια πλευρά για να μπορεί να μπαίνει η γάτα σας.
  3. Ανοίξτε τρύπες,αρκετά μεγάλες ώστε να χωράνε το κεφάλι της γάτας σας, πάνω και στα πλάγια.
  4. Σε μια γωνία δέστε λίγο σπάγκο με ενα κουδουνάκι.
  5. Τέλος,στερεώστε το καλά στο έδαφος.
Αν  έχετε δύο γάτες μπορεί να τις δείτε να παίζουν κρυφτό!


Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα των ζώων!!!!

Παγκόσμια ημέρα των ζώων!!!!

Σήμερα γιορτάζουν όλα τα ζώα και φυσικά η αγαπημένες μας γάτες!Η ζεστή συντροφιά μας που μας κάνει παρέα και στα πιο κρύα βράδια του χειμώνα!



Γι'αυτό θέλουν κι αυτές το δωράκι τους!Λίγο περισσότερα χάδια,μια πεντανόστιμη κονσέρβα σολομού για αυτήν την μέρα!Ωστόσο,η παγκόσμια ημέρα γάτας είναι 8 Αυγούστου!Τότε είναι η τιμητική τους!


Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Γάτες στην μπανιέρα!

Γάτες στην μπανιέρα!
Η γάτες είναι πολύ καθαρά κατοικίδια.Κάθε μέρα καθαρίζονται από μόνες τους και μένουν πάντα καθαρές!




Ωστόσο,η γάτες χρειάζονται κι αυτές ένα μπανάκι,ειδικά το καλοκαίρι,τουλάχιστον και μια φορά τον μήνα.Το μπάνιο τους πρέπει να γίνεται με ειδικά σαμπουάν για κατοικίδια και πολύ υπομονή.


Βρέξτε με χλιαρό νερό και μετά απλώστε το σαμπουάν σε όλο το σώμα εκτός από τα μάτια,τη μύτη και το στόμα.Ξεπλύνετε την γάτα σας,σκουπίστε την και αφήστε την.Τώρα αυτήν για να στεγνώσει θα αρχίσει να γλύφεται.

Εκτός από το μπάνιο,μπορείτε και να την χτενίζετε με ειδικές χτένες κατοικίδιων τακτικά.Να την χτενίζετε πάντα με απαλές κινήσεις.Το χτένισμα στις μακρύτριχες γάτες είναι απαραίτητο.





Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ράτσες γάτων:Σιάμ

Ράτσες γάτων:Σιάμ
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν τις ξέρει!Για να τις γνωρίσουμε όμως καλύτερα!


Πηγή:ratses.gr



Η γάτα του Σιάμ είναι ίσως η πιό αναγνωρίσιμη γάτα στον κόσμο. Ξέρετε όμως ότι εκτός από την γνωστή εμφάνιση του σκούρου κεφαλιού και άκρων και της μπέζ γούνας στο σώμα της οι γάτες του σιάμ μπορεί να είναι και μονόχρωμες μπέζ με ραβδώσεις και τριγωνικό κεφάλι με μεγαλύτερα τριγωνικά αυτιά; Οι εντυπωσιακές αυτές γάτες συντρόφευαν βασιλικές οικογένειες και ήταν τιμή να σου χαρίσουν μια τέτοια γάτα. Με τον καιρό απέκτησαν τον θαυμασμό και της Δύσης και λέγεται ότι ένα τέτοιο ζευγάρι χαρίστηκε σε κάποιον Δυτικό όπου και η ράστα εξαπλώθηκε και στη δύση.
Στην δεκαετία του 1920 αποφασίστηκε οι γάτες με το τίτλο σιαμέζες να έχουν όλες σκούρο κεφάλι και άκρα και ανοιχτόχρωμο σώμα ενώ οι άλλες με διαφορετικές αποχρώσεις και ραβδώσεις να λέγονται απλά Ανατολίτικες κοντότριχες. Από άποψη χρώματος, τα πιό συντηριτικά μυτρώα , αναγνωρίζουν μόνο το σιλ (μαύρο με ίχνη καστανοκόκκινου), το σοκολατί, το μπλέ και το λιλά στις άκρες του τριχώματος, το κόκκινο και το κρέμ. Όμως όποια και αν είναι τα χρώματα το τεμπεραμέντο είναι ίδιο. Η Σιαμέζα είναι μια παιχνιδιάρα φλύαρη γάτα που ζητά προσοχή και συντροφικότητα. Δεν είναι μοναχικός τύπος για αυτό αποζητά έναν αφοσιωμένο ιδιοκτήτη και μια ακόμα σιαμέζα γάτα για συντροφιά. Αυτό είναι το ιδανικό για εκείνη. Τα μάτια της είναι λίγο σχιστά και αυτό δίνουν το ιδιαίτερο βλέμμα της, εκτός από το χρώμα τους και οι φωνές του είναι τόσο ιδιαίτερες που πολλές φορές μοιάζουν με κλάμα μωρού. Τα πόδια της είναι λεπτά και δυνατά και οι κινήσεις της αδιόρατες. Δεν είναι γάτες που κάνουν ζημιές, είναι πολύ προσεχτικές με τα πράγματα των άλλων εκτός και αν δεν παιρνούν καλά στο χώρο τους ή τις παραμελείτε οπότε μπορεί να γίνουν καταστροφικές εσκεμμένα μέχρι να τις προσέξετε και να τους δώσετε αυτό που τους αξίζει. Βασιλική γενιά, μην το ξεχνάτε αυτό.
Η φωνή της σιαμέζας γάτας είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεχτη. Μια μοιάζει σαν της γάτας και άλλοτε σαν να κλαίει ένα μωρό. Γενικά όμως ειναι ήσυχες και εφυείς και είναι οι μόνες γάτες που δένονται με τον ιδιοκτήτης του και όχι με το χώρο που γεννήθηκαν. Η εμφάνιση αυτής της γάτας χρονολογείται πριν από το 1700 και βρίσκονταν κυρίως σε βουδιστικούς ναούς σαν φύλακες του χώρου. Εφυής και αξιοπρόσεχτη η Γάτα του Σιάμ με τα γαλάζια μάτια της και τα σκουρόχρωμα άκρα της και το κεφάλι της έχει ελαφρώς αλλάξει εμφάνιση ως αναφορά το κεφάλι και τα αυτιά της. Στην αρχή ήταν πολυ τριγωνικό και μακρύ με μεγαλύτερα αυτιά αλλά με τις διάφορες διασαυρώσεις με οικόσιτες γάτες και τις γάτες των ναών άλλαξε. το κεφάλι στογγύλεψε και τα αυτιά μίκρυναν. Πάντα όμως τα γαλάζια μάτια, που γίνονται πορφυρά στο σκοτάδι, παραμένουν σαν πανισχυρο γονίδιο. Αυτή είναι άλλοστε και η ομορφιά και η ιδιαιτερότητα αυτής της γάτας.


Αυτή ήταν η γάτα Σιάμ!


Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η γάτα σε άλλες γλώσσες!

Η γάτα σε άλλες γλώσσες!
Στην Ελλάδα γάτα,στην Αμερική cat και στην Γαλλία chat.Στις άλλες γλώσσες πώς είναι;
Για να δούμε:
  • Αγγλικά:cat
  • Γερμανικά:Katze
  • Ισπανικά:gato
  • Γαλλικά:chat
  • Κινέζικα:
  • Ρώσικα:кошка
  • Ιταλικά:gatto
  • Αλβανικά:mace
  • Βουλγάρικα:котка
  • Τούρκικα:kedi
  • Ολλανδικά:kat
  • Φιλανδικά:kissa
Και το Νιάου πώς είναι;Ας δούμε μια εικόνα:

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ξύπνα ρεεε!

Ξύπνα ρεεε!
Όταν λέμε ότι οι γάτες είναι τεμπέλες δεν εννοούμε και τόσο!Το γατάκι της φωτογραφίας δεν ξυπνάει με τίποτα!
Δείτε το βίντεο:



Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Γάτα σώζει παιδί από σκύλο!

Γάτα σώζει παιδί από σκύλο!
Στις 13/5/2014 στην Καλιφόρνια ένα παιδί απολάμβανε τη βόλτα του με το ποδήλατο.Ξαφνικά ένας σκύλος του επιτέθηκε,το έριξε κάτω και άρχισε να το δαγκώνει.Εκείνη τη στιγμή,εμφανίστηκε μια γάτα,η Τάρα, και το έσωσε!

Δείτε το βίντεο:



Γάτα ήρωας!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ράτσες γάτων:Γάτα του Αιγαίου

Ράτσες γάτων:Γάτα του Αιγαίου

Σήμερα μια άκρως ελληνική γάτα θα κλέψει τα βλέμματα:Η γάτα του Αιγαίου!Ας την γνωρίσουμε!


Η Γάτα του Αιγαίου είναι μία φυλή γάτας. Θεωρείται ως η μοναδική αυτόχθονη ελληνική φυλή γάτας, μιας και πρωτοεμφανίστηκε στις Κυκλάδες. Αν και η Γάτα του Αιγαίου πρωτοεμφανίστηκε πολλές δεκαετίες πριν, η συστηματική εκτροφή της ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ είναι η μόνη ελληνική φυλή που έχει αναγνωριστεί από τον Ελληνικό Όμιλο Γάτας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες να αναγνωριστεί και από ομίλους γάτας του εξωτερικού.
Όπως μαρτυρά το όνομά της, η Γάτα του Αιγαίου κατάγεται από την περιοχή του Αιγαίου Πελάγους και συγκεκριμένα από τα νησιά των Κυκλάδων. Είναι συγγενής της Τούρκικης Βαν, μέλη της οποίας έφεραν οι Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, οι συγκεκριμένες γάτες ζευγάρωσαν με τις ντόπιες και προέκυψαν μερικά καινούρια χαρακτηριστικά. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει ξεκινήσει η συστηματική εκτροφή της από εκτροφείς του Ελληνικού Ομίλου Γάτας, με στόχο «την καταξίωση και προστασία της μοναδικής ελληνικής φυλής, την σωστή και την επιλεκτική αναπαραγωγή της για την σταθεροποίηση των χαρακτηριστικών της, και την Διεθνή της αναγνώριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γάτας»[4]. Αν και σήμερα απαντάται σε όλη την Ελλάδα, παραμένει σπάνια μιας και κινδυνεύει από ποντικοφάρμακα, τροχαία ατυχήματα, φόλες κ.α..
Η γάτα του Αιγαίου έχει ημιμακρύτριχο τρίχωμα και μακριά ουρά. Αυτό το τρίχωμα παρέχει καλή προστασία από το αρκετά ψυχρό κλίμα του Αιγαίου Πελάγους κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι εγκαταλείπει το πλούσιο τρίχωμά της. Το τρίχωμά της είναι κυρίως δίχρωμο ή τρίχρωμο, ενώ πρέπει το ένα εκ των δύο ή τριών χρωμάτων να είναι οπωσδήποτε λευκό και να καλύπτει το 1/3 ή τα 2/3 του σώματος, έτσι προκύπτουν οι συνδυασμοί μαύρο άσπρο, κόκκινο - άσπρο, ανοιχτό καφέ - άσπρο με ή χωρίς ραβδώσεις. Η Γάτα του Αιγαίου είναι μία μεσαίου μεγέθους φυλή. Επίσης, έχει εύρωστο και μυώδες σώμα, χωρίς ίχνος παχυσαρκίας. Ακόμη, το σώμα της είναι μακρύ με δυνατά, μεσαίου μεγέθους πόδια και στρογγυλές πατούσες. Τέλος, το κεφάλι της είναι πλατύ αλλά όχι στρογγυλό. Τα αυτιά τους έχουν στρογγυλεμένες άκρες και καλύπτονται με τρίχες. Ακόμη, τα μάτια τους μπορεί να είναι οποιαδήποτε απόχρωση του πράσινου και έχουν «ανατολίτικο» σχήμα.
Η Γάτα του Αιγαίου είναι ανεξάρτητη αλλά ταυτόχρονα φιλική με τους ανθρώπους και τις άλλες γάτες, με τις οποίες έμαθε να συμβιώνει σε μικρές ομάδες. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικές και επικοινωνούν καλά με τους ανθρώπους ή τις γάτες. Ακόμη, ορισμένοι την θεωρούν «εξαιρετική και στοργική μητέρα», ενώ θεωρείται αξιαγάπητη και ιδιαίτερα προσαρμοστική. Ακόμη, ως απόγονος της Τούρκικης Βαν, δεν φοβάται το νερό και συνηθίζει να βουτά στο νερό για να πιάσει ψάρια. Μα δεν παύει να είναι καλή κυνηγός τρωκτικών.

Αυτή ήταν λοιπόν η Γάτα του Αιγαίου!

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Γατίσια ονόματα&μπερδέματα!

 Γατίσια ονόματα&μπερδέματα!
Κιτυ!Όχι,Μπέλα!Πο,μπέρδεμα!Πως να την ονομάσω;Το να βρεις όνομα για την ψιψίνα σου είναι δύσκολο!Ποιο να διαλέξεις;

Αποφάσισε!Σκέψου:
  • Ποια μέρα την βρήκες.(π.χ.Κυριακή)
  • Κάτι γατίσιο(π.χ.Νιάου)
  • Κάτι γλυκό(π.χ.Βανίλια ή  Αγάπη)
  • Ένα όνομα που σου αρέσει(π.χ.Ελένη ή Κώστας)
  • Ένα όνομα αρχαίου/ας θεού/ας(π.χ.Αθηνά)
Ελπίζω να βοήθησα!
Από κάτω αγγλικά ονόματα:


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Γάτες vs Fruit ninja!

Γάτες vs Fruit ninjα!

                                          



Σίγουρα το διάσημο παιχνίδι έχει φτιαχτεί για ανθρώπους και όχι για γάτες.Τι γίνετε, όμως,όταν οι γάτες ΕΚΣΥΝΧΡΟΝΙΖΟΝΤΑΙ;

Δείτε το βίντεο:


Μάλλον υπάρχουν και γάτες-νίντζα!!!




Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ανάπηρη γατούλα...περπατά ξανά!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανάπηρη γατούλα...περπατά ξανά!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θαύματα γίνονται στη ζωή...Ένα θαύμα που με συγκίνησε πάρα πολύ είναι αυτό της ανάπηρης γατούλας που περπάτησε ξανά!!!

Πηγή:perierga.gr

Η γάτα που βλέπετε γεννήθηκε με μια σπάνια δυστροφία στα πίσω πόδια της, ένα σοβαρό πρόβλημα στους τένοντες που δεν της επέτρεπε να περπατήσει κανονικά, καθώς τα ποδαράκια της σχημάτιζαν ένα «W». Ήταν αδύνατον να κινηθεί και ή θα έμενε καθηλωμένη σε όλη της τη ζωή ή θα έπρεπε να χειρουργηθεί. Κανείς ωστόσο δεν αναλάμβανε τη θεραπεία μιας αδέσποτης γάτας μέχρι τη στιγμή που ένα κέντρο στο Σικάγο ενημερώθηκε για το πρόβλημά της.



Εκεί πήρε και το όνομα «Stockings», ενώ από την αρχή έδειξε ότι αυτή η αδυναμία της στο περπάτημα δεν της είχε στερήσει τη χαρά και τη διάθεση για παιχνίδι. Ο γιατρός που τη χειρούργησε ήταν αισιόδοξος από την αρχή και παρά τις πολλές και επίπονες επεμβάσεις η γατούλα κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της, αλλάζοντας άρδην τη ζωή της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα από το καταφύγιο ζώων βρήκε και οικογένεια που την υιοθέτησε και της προσφέρει μέχρι σήμερα θαλπωρή, αγάπη και φροντίδα. 






Ένα πραγματικά υπέροχο παράδειγμα που μας θυμίζει ότι στην ζωή γίνονται θαύματα!





Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επικίνδυνα φυτά για γάτες!

Επικίνδυνα φυτά για γάτες!

Ήρθε η άνοιξη!Τα φυτά ανθίζουν.Τι φυτά έχετε στον κήπο σας;Μήπως μερικά από αυτά είναι επικίνδυνα για τις γατούλες σας;Για τσεκάρετε λίγο...



  • Αζαλέα
  • Βόλβοι λουλουδιών
  • Δάφνη
  • Κισσός
  • Γιασεμί
  • Παπαρούνα
  • Κάκτος
  • Χρυσάνθεμο 
  • Κυκλάμινο
  • Δράκαινα
  • Γκί
  • Τουλίπα
  • Ντομάτα
  • Νάρκισσος
  • Μιμόζα
  • Υάκινθος
  • Γεράνι

Προσέξτε πολύ μήπως έχετε κάποιο από αυτά τα φυτά στην  βερά-
ντα ή στον κήπο σας,γιατί μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στην γάτα σας ή ακόμα και θάνατο.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Επικίνδυνες τροφές

Απαγορεύεται η κατάποση από...γάτες!

Όσο κι αν αγαπάμε τη γάτα μας δεν πρέπει να της κάνουμε όλα τα χατίρια!Ειδικά στο φαγητό.Υπάρχουν τροφές που είναι πολύ επικίνδυνες για της γατούλες μας!Ας τις δούμε:

Ευχαριστούμε το Katoikidio.gr

Αλκοόλ: Είναι εντελώς απαγορευτικό οτιδήποτε περιέχει αλκοόλ. Ορισμένοι δίνουν για πλάκα αλκοολούχα ποτά στο ζωάκι τους  ώστε να το δουν μεθυσμένο αλλά σίγουρα το γέλιο θα τους... κοβόταν μαχαίρι αν μάθαιναν πως έτσι μπορεί να πέσει σε κώμα ή ακόμα και να πεθάνει.

Τροφές για μωρά: Αν προσφέρονται συχνά και σε μεγάλες ποσότητες, οδηγούν σε σοβαρή  έλλειψη θρεπτικών συστατικών, ενώ αν περιέχουν ίχνη από κρεμμύδι, θεωρούνται τοξικές.

Κόκαλα από ψάρια, πουλερικά και κρέας: Προκαλούν βλάβες στο πεπτικό σύστημα, ακόμα και διάτρηση. 

Τόνος  κονσέρβα (για ανθρώπους): Δεν περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, επομένως δημιουργεί ελλείψεις στον οργανισμό.

Καφεΐνη (σοκολάτα, καφές κ.ά.): Προκαλεί εμετούς, διάρροια και ενδέχεται να είναι τοξική για την καρδιά και το νευρικό σύστημα.

Σκυλοτροφή: Αν  την καταναλώσει κατά λάθος το γατάκι μας μια δύο φορές, δεν πειράζει. Όμως αν του τη δίνουμε συνέχεια του στερεί απαραίτητα συστατικά και ενδέχεται να επηρεάσει την καρδιά του.  

Ψάρι (ωμό, σε κονσέρβα ή μαγειρεμένο): Όσο κι αν της αρέσει, δεν μπορούμε να ταΐζουμε τη γάτα μας αποκλειστικά και μόνο με ψάρι γιατί οι ελλείψεις στον οργανισμό της μπορούν να την οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο.

Σταφύλια και σταφίδες: Κάνουν κακό στα νεφρά.

Συμπληρώματα βιταμινών για ανθρώπους: Μεταξύ άλλων ενοχοποιούνται για βλάβες στο συκώτι και τα νεφρά.

Γαλακτοκομικά: Αν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες δημιουργούν διάρροια.

Μανιτάρια: Περιέχουν τοξίνες που οδηγούν ακόμα και στο θάνατο.

Κρεμμύδια και σκόρδα: Είναι υπεύθυνα για βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και για αναιμία.

Ωμά αβγά και κρέας: Η γάτα μας μπορεί να πάθει σαλμονέλα αν καταναλώσει ωμά αβγά και κρέας.



Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

2014!!!!

Ήρθε το 2014!!!!

Καλή χρονιά
και 
ευτυχισμένο το νέο έτος
με υγεία
και χαρά
σε όλη τη γη!


Καλή χρονιά!