Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια πολλά!

Καλά Χριστούγεννα!

Χρόνια πολλά
και
καλά Χριστούγεννα
με υγεία και χαρά σε όλους!



Χρόνια πολλά!
Cat's net!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

To φετινό δώρο!

To φετινό δώρο!

Ήρθαν τα Χριστούγεννα!Όλοι ετοιμαζόμαστε.Δώρα,γλυκά,κουραμπιέδες,μελομακάρονα...Ας μην ξεχάσουμε τις γάτες.Φέτος ας κάνουμε ένα δώρο στις αδέσποτες γάτες.Περιποίηση,φαγητό και αγάπη ας χαρίσουμε,ώστε να νιώσουν και αυτές την χαρά των Χριστουγέννων!



Το φετινό δώρο θα είναι το καλύτερο!


Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες γάτες!!!

Χριστουγεννιάτικες γάτες!!!

Ενώ τα Χριστούγεννα πλησιάζουν,οι γάτες μας γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικές!Ας δούμε το βίντεο:
                                    

                         


Εχουμε:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σπιτικές συνταγές για γάτες!

Σπιτικές συνταγές για γάτες!

Τελείωσε το φαγητό της ψιψίνας μας και βαριόμαστε να πάμε να πάρουμε.Η γάτα μας, όμως,πεινάει πολύ.Δύο εύκολες συνταγές ειδικά για γάτες!

Νόστιμο ψάρι!

Υλικά:
½ κιλό φιλέτο γλώσσας ξεκοκαλισμένο.
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό συν έξτρα ποσότητα για γαρνιτούρα.
¾ της κούπας βρασμένο καφέ ρύζι.
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα. 
½ κουταλάκι του γλυκού μαγιά μπύρας.

Εκτέλεση:    

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Βάζουμε το φιλέτο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Το αφήνουμε να βράσει, μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  • Αφού κρυώσει, βγάζουμε τη γλώσσα από το τηγάνι και την κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε τα υγρά που περίσσεψαν για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους της γλώσσας, το μαϊντανό και το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια απαλή κίτρινη κρέμα.
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. 
  • Έπειτα βάζουμε τη μαγιά μπύρας μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
  • Ρίχνουμε τη σος πάνω από το ψάρι, πασπαλίζουμε με έξτρα μαϊντανό και ψήνουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να λιώσει και να πάρει μία χρυσοκαφέ απόχρωση. Αφού κρυώσει, η γατο - λιχουδιά είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Μους σολωμού!


Υλικά:
½ κιλό κόκκινο σολομό κονσέρβα στεγνό.
½ κούπα άπαχο γιαούρτι.
¼ της κούπας κατσικίσιο τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι.
2 κουτάκια ζελατίνη.
1 ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το σολoμό, το γιαούρτι και το χυμό λεμόνι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
  • Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ½ κούπα κρύου ζωμού από κοτόπουλο. Ζεστάνουμε το μείγμα στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ρευστό.
  • Μετά προσθέτουμε το σολομό και τον εναπομείναντα ζωμό κοτόπουλου.
  • Ψεκάζουμε με μαγειρικό αντικολλητικό σπρέι τις 12 υποδοχές μιας φόρμας για μάφιν (ή 12 ξεχωριστά φορμάκια). Περιχύνουμε το μείγμα σε αυτές, καλύπτουμε με πλαστική  μεμβράνη φαγητού και το βάζουμε στο ψυγείο όλη νύχτα για να σφίξει. Η μους σολομού είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε στη γατούλα μας!
Καλή όρεξη στους τετράποδους φίλους σας!


Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Συνταγματάρχης Νιάου!

Συνταγματάρχης Νιάου!

Η πιο μαλλιαρή γάτα στον κόσμο!

Ο αξιολάτρευτος γάτος, που είναι μισός Περσίας και μισός Ιμαλαίων, είναι δυο ετών και έχει κατακτήσει τα «σκήπτρα» χάρη στο μακρύ και πλούσιό του τρίχωμα.

Τρεις διαφορετικοί  κτηνίατροι έπρεπε να εξετάσουν τον Nιάου και να μετρήσουν 10 τούφες, για να του δώσουν τον τίτλο. Όπως διαπιστώθηκε, η πιο μακριά τρίχα του «συνταγματάρχη» είναι περίπου 23 εκατοστά.
Έτσι, επάξια κέρδισε μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ!





Τα σέβη μου,συνταγματάρχα!

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αστείες εικόνες με γάτες!

Αστείες εικόνες με γάτες!

Οι γάτες φέρνουν απέραντη χαρά στην οικογένεια σας και είναι πολύ περίεργες.Ανακατεύονται παντού γι' αυτό είναι και πάρα πολύ αστείες!!!

Έχεις κάτι άλλο να φάω;

ΠΩΣ;Θα βάλεις σάλτσα

Για δες που κρύφτηκα!

Τι ωραίο βιβλίο!

Έλα να το πάρεις, αν τολμάς!

Σε ευχαριστώ,γατοθεέ,που βρέχει ψάρια!

Τι λέτε,αγαπάτε τις γάτες τελικά;

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Τί είναι η γάτα;

Τί είναι η γάτα;

Η γάτα (Felis catus - Αίλουρος η γαλή) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο. Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.[2][3]
Δεινός θηρευτής, η γάτα κυνηγά πάνω από 1.000 είδη ζώων για τροφή. Μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να υπακούει σε απλές διαταγές. Οι γάτες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μαθαίνουν να χειρίζονται απλούς μηχανισμούς, όπως πόμολα πόρτας. Τα ζώα χρησιμοποιούν μια ποικιλία φωνών και ένα είδος γλώσσας του σώματος που τους χρησιμεύει στη μεταξύ τους επικοινωνία. Τα νιαουρίσματα, τα γουργουρίσματα και τα μουγκρίσματα είναι από τους πιο γνωστούς τρόπους επικοινωνίας.[4] Το 1906 ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Φίλων της Γάτας (Cat Fancier's Association, αρκτικόλεξο CFA).[5]
Στην Κίνα οι γάτες εκτρέφονται με σκοπό το εμπόριο της γούνας τους. Το γεγονός ότι στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται[6]έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικές κυρίως οργανώσεις[7] παγκοσμίως .
Μέχρι πρόσφατα πιστευόταν ότι η γάτα εξημερώθηκε στην αρχαία Αίγυπτο, όπου θεωρούνταν ιερό ζώο.[8] Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας του 2007 έδειξαν ότι η καταγωγή όλων των κατοικιδίων γατών πιθανώς ανάγεται σε πέντε αφρικανικές αγριόγατες (Felis silvestris lybica) που έζησαν στην Εγγύς Ανατολή γύρω στο 8000 π.Χ.[9]

Γατα ειναι ολα αυτα!:
!!!!!!!!